Rugăciune de mijlocire prin intermediul venerabilei Elisabeta Maria Satoko kitahara

 

Doamne, tu ai dăruit atât de multe binecuvântări venerabilei Elisabeta Maria Satoko Kitahara. I-ai încredințat în mod special misiunea de a sluji cu bucurie victemele războiului din Tokyo și de a-și împărți timpul cu cei săraci. Mărturia ei puternică întărește credința Bisericii. Iubirea și colaborarea ei cu harul Duhului Sfânt, au determinat-o să aibă grijă de cei săraci și orfani, punându-I sub protecția Neprihănitei Maicii tale Maria. Îți mulțumesc Doamne din toată inima pentru această lucrare și pentru darul slujitoarei Tale, Elisabeta Maria Satoko Kitahara. Doamne, dă-ne virtutea carității ca să te putem imita și noi, iar astfel să putem aduce cât mai multe suflete către Tine. Doamne, dă-ne lumina Ta strălucitoare, ca să-i putem indruma pe cei care îl caută pe Dumnezeu. Doamne, ascultă rugăciunea noastră și răspunde-ne prin mijlocirea venerabilei Elisabeta Maria Satoko Kitahara. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

(Însoțită de rugăciunile: Tatăl nostru, Bucură-te Marie și Slavă Tatălui)

 

Rugăciunea Domnească (Tatăl Nostru)

Tatăl nostru, care eşti în ceruri, sfinţească-se numele tău; vie împărăţia ta; facă-se voia ta, precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră, cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi; şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne mântuieşte de cel rău. Amin.

 

Salutarea îngerească (Ave Maria)

Bucură-te, Marie, cea plină de har, Domnul este cu tine, binecuvântată eşti tu între femei, şi binecuvântat este rodul trupului tău Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Amin.

 

Slavă Tatălui

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, precum era la început şi acum şi pururea şi în vecii veciilor. Amin.

 

Dintre minunatele virtuți și exemplele de urmat ale venerabilei Elisabeta Maria Satoko:

 

CREDINŢA

Deși viața ei de catolică a fost scurtă, a fost ghidată de o credință puternică. S-a străduit să participe cât mai mult la Liturghie, mai ales în zilele de duminică și în zilele sărbătoare. Obișnuia să se roage rozariul în Capela de Adorație fiind foarte devotată Fecioarei Mariei, Maica Domnului. După ce de-al Doilea Război Mondial, a existat un oraș în care căutătorii prin gunoaie au trăit împreună în sărăcie. Acest oraș este cunoscut sub numele de Orașul Furnicilor. Ea a urmat calea lui Cristos și s-a dedicat să ajute oamenii săraci din acest oraș oriunde era nevoie de ea. Întotdeauna i-a iubit pe cei săraci și aflați în nevoie. Ucenicia ei față de Isus a fost cu adevărat unită într-un singur spirit cu Dumnezeu. Ea a predat Catehismul copiilor într-un mod ușor de înțeles, dar nu i-a forțat niciodată să se convertească la Biserica Catolică. Ea i-a învățat să se roage și oamenii au învățat toate rugăciunile. Iar oamenii au putut vedea exemplul ei de iubire pentru Isus și de viața ei zilnică de rugăciune.

 

SPERANŢĂ

Ea nu a renunțat niciodată la sperantă în momentele dificile. În vremea aceea, datorită dificultăților materiale, săracii își puneau copiii la muncă în loc să-i lase să meargă la școală. Iar ea nu a ezitat să le explice părinților și să insiste asupra importanței studiului în viața copiilor. Uneori le aducea lecțiile școlare în casele lor și îi ajuta să studieze. În tot acest timp, părinții i-au urmărit rugăciunea și treptat i-au înțeles credința. Boala de care suferea s-a agravat în cele din urmă. Iar ea rămas țintuită la pat într-o cameră mică. Nu s-a plâns niciodată de condițiile de sărăcie în care trăia cu oamenii. Deși patul ei era infestat cu păduchi, nu s-a plâns niciodată de durerea suferită sau de mâncărimile cauzate de păduchii din camera ei. Când a trebuit să se mute din Orașul Furnicilor în alt loc, a avut încredere deplină că Providența divină va avea grijă de ea. Neștiind pe deplin planul lui Dumnezeu, ea se ruga mereu înaintea următorului pas. Iar Dumnezeu nu a dezamăgit-o niciodată. Mărturia ei a fost aceea de a se abandona total în mâinile lui Dumnezeu. Era încredințată că suferința cauzată de boala ei era singura cale pentru ea de a merge în cer și de a ajunge la Lumina slavei lui Dumnezeu.

 

CARITATE – IUBIREA DE DUMNEZEU PRIN AJUTORAREA APROAPELUI

 

Ea nu a forțat niciodată oamenii să se convertească la Biserica Catolică, dar mulți oameni au văzut prezența lui Dumnezeu în inima ei. A trăit în Orașul Furnicilor, nu din cauza umanitarismului sau a filantropiei, ci din dorința de a se smeri și a-l urma pe Cristos cel care a ales să fie sărac și din iubire perfectă pentru fiecare suflet, și-a dat viața. Prin harul lui Dumnezeu, ea a simțit că nu poate trăi Evanghelia fără cei săraci, cei vulnerabili, cei disprețuiți, toți acei oameni care sunt părăsiți de societate. Ea a ales în mod liber de a lăsa în urmă toate lucrurile materiale, a renunțat la o viață confortabilă și a mers singură în Orașul Furnicilor. Datorită faptului că s-a dedicat prețuirii altora printr-o viață simplă, locuitorii Orașului Furnicilor au numit-o „martiră a iubirii.

 

ÎNŢELEPCIUNE

 

Maria Satoko a vorbit cu sinceritate tuturor celor pe care i-a întâlnit învățându-i Adevărul despre Cristos. Lumea și societatea au considerat că alegerea ei de a fi săracă așa cum Cristos a fost sărac și de a trăi în Orașul Furnicilor nu a fost o alegere bună, deoarece a contractat tuberculoză. Cu toate acestea, ea nu a avut tuberculoză contagioasă. Ea a devenit săracă așa cum a fost Cristos sărac pentru a aduce Evanghelia celor mai săraci oameni, care au trăit și au murit în condițiile devastatoare ale sărăciei. Aici l-a iubit pe Isus, în micuții săi săraci care nu aveau un adăpost sigur și trăiau în condiții infestate de păduchi și tuberculoză. Cuvintele ei au fost întotdeauna bune, politicoase, ferme în Adevărul lui Cristos. Ea a evitat lumea seculară ascultând și urmându-l pe Cristos, care a trăit printre poporul Său abandonat și respins de societate. Când copiii nu-și respectau îndatoririle, ea îi corecta cu amabilitate într-un mod amabil, dar ferm.

 

JUSTIŢIE

Era serioasă, bunăvoitoare și umilă. Ea nu a fost cu două fețe și a evitat ipocrizia. A urmat toate învățăturile Bisericii în viața ei de zi cu zi. Chiar dacă cineva ar fi înșelat-o, ea își corectat propria neglijență. Nu a acuzat niciodată pe nimeni. Înfrunta slăbiciunea umană cu o inimă bună. A fost întotdeauna generoasă cu cei săraci. Ea i-a spus mamei sale: „Nu mă întreba despre lux. Am tot ce-mi trebuie atunci când am un acoperiș deasupra capului pentru a dormi noaptea și o pâine ca să nu mor de foame”.

 

CURAJ

În ciuda faptului că era o japoneză care respecta armonia, ea s-a lăsat încurajată de dragostea lui Cristos. Curajul și puterea ei au determinat-o să abandoneze siguranța casei de a avea un părinte bogat și de a-și trăi viața în Orașul Furnicilor. De asemenea, a avut încredere în săraci și în cei care au fost abandonați de societate. Chiar dacă s-a îmbolnăvit, și-a menținut hotărârea de a locui în Orașul Furnicilor. A îndurat durerea bolii prin credință fiind mereu calmă și având un zâmbet pentru toată lumea.

 

ABSTINENȚA

Ea a lăsat totul în urmă și nu și-a dorit nimic în afară de Biblie, o carte de rugăciuni și Rozariul. Iubirea lui Cristos și prețuirea sa față de săraci au inspirat-o în alegerea sa. Era calmă și bună cu toată lumea. Nu manifestat niciodată furie față de cineva. Își dedica ziua în totalitate rugăciunii și a continuat rugăciunile cu calm și credință profundă până în ultimele momente ale vieții sale.

 

DISCIPOLAT (UCENICIE)

            Viața ei a fost scurtă, dar binecuvântată de Dumnezeu. Și-a urmat ucenicia prin modul de gândire al lui Cristos. Atitudinea ei altruistă și de iubire necondiționată pentru toată lumea sunt greu de găsit în lumea noastră materială și seculară. Lumea noastră modernă și cultura consumismului au umplut Pământul, Casa Noastră, de gunoaie. Fără a ne gândi prea mult, aruncăm o mulțime de lucruri la coșul de gunoi ce încă ar mai putea fi folosite. Prin sortarea acestor gunoaie, ea reușea să mai scoată o sumă mică de bani. Era simplă și umilă. Și-a petrecut timpul având grijă de oameni și a folosit lucrurile fără nicio risipă. Simplitatea ei, smerenia, grija față de ceilalți și zâmbetul ei ne arată modelul de creștin. A urmat cu fermitate învățătura catolică, dar nu a forțat niciodată pe nimeni să se convertească la catolicism. A ascultat cu atenție opiniile necatolicilor și a purtat conversații în modul cel mai respectuos. La ținut în centrul vieții ei pe Cristos. Și-a trăit viața în dificultatea perioadei postbelice, suferința bolii și multe alte dificultăți. Cu o față zâmbitoare, speranță în viitor, încredere în Dumnezeu și dragoste pentru toți oamenii, ea ne arată cum ar trebui să fie un creștin adevărat în lumea modernă.

 

 

Anul / Vârstă

Descriere

1929

Născută în Asagaya, Suginami-ku, Tokyo, fiind a treia fiică a familiei Kinji Kitahara pe 22 August.

1941 / 12

A intrat la „Liceul Shoin” în luna aprilie.

1944 / 15

Ca studentă a fost mobilizată la „Fabrica de Avioane Nakajima”.

1945 / 16

S-a reîntors la scoală odată cu încheierea războiului.

1946 / 17

A absolvit „Liceul Shoin” în martie.

1946 / 17

A intrat la „Colegiul de Farmacie pentru Femei Showa” în aprilie.

 

1949 / 20

A absolvit „Colegiul de Farmacie pentru Femei Showa” în Martie.

1949 / 20

A intrat în contact cu Misionarele Mercedariene de la școala catolică a surorii ei „Koen Jogakuin” și a studiat Catehismul.

1949 / 20

A primit botezul pe 30 octombrie în timpul sărbătorii „Cristos Rege”.

1950 / 21

S-a mutat împreună cu părinții ei în noua casă pe care au construit-o lângă casa surorii ei, Hanakawado, în orașul Taito-ku,  în luna  septembrie. L-a întâlnit pe Zeno, un frate franciscan, în noiembrie. Iar apoi, în luna decembrie, a vizitat pentru prima dată „Orașul Furnicilor ”.

1953 / 24

A publicat cartea „Copiii în orașul furnicilor” în luna martie.

1958 / 29

S-a stins din viață din cauza tuberculozei pe 23 ianuarie.

1975

S-a început ancheta de canonizare.

1997

A fost prezentată documentația „Posizio” către Congregației pentru Cauzele Sfinților din Vatican.

2015

A primit titlul de „Venerabilă” de la Papa Francisc pe 22 ianuarie.

 

 

 

Venerabila Elisabeta Maria Kitahara Reiko este o femeie nemartiră într-o țară cu puțini creștini și atrage atenția datorită felului de a trăi Evanghelia în lumea modernă. Pentru canonizarea ei la sfințenie este nevoie ca cel puțin un miracol să fie recunoscut de către Biserică  ca răspuns la rugăciunea de mijlocire a venerabilei Elisabeta Maria Kitahara Reiko. Dacă ați beneficiat de haruri în urma recitării rugăciunii de mijlocire a acestei venerabile, vă rugăm să ne contactați.

 

Mănăstirea Conventuală Sf. Francisc

4-12-10 Sekimachikita, Nerima-ku, Tokyo

177-0051

Telefon 03-3929-4103

Fax 03-3929-4954

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

尊者エリザベト・マリア北原怜子の取り次ぎを求める祈り

THE INTERSESSIONAL PRAYER THROUGH VENERABLE ELIZABETH MARIA SATOKO